Word Restjesredder

Hou je van voedsel op je bord in plaats van in de vuilnisbak? Moet de CO₂-uitstoot en milieu-impact door onze voedselverspilling volgens jou naar beneden? Wil jij voedsel redden van de verspillingsdood? Word Restjesredder!

We zijn op zoek naar vrijwillige Restjesredders die Meetjeslanders helpen om minder voedsel te verspillen. Tijdens onze opleiding tot Restjesredder in oktober 2017 & 2018 leer je voedsel correct bewaren, restjes klaarmaken en de voedselverspilling thuis of op scholen meten. Via een educatief pakket kan je je kennis omzetten in reddingsacties. Interesse?

Contacteer ons.

Laat je inspireren door Restjespartners

Over het hele land pakken Restjesredders de voedselverspilling aan.
Ontdek waar je acties, tips, weetjes, recepten, … kan terugvinden!

Tips tegen verspilling

Door voedsel correct te kopen, koken en bewaren kan je al veel restjes voorkomen. En als je toch restjes hebt? Door ze te gebruiken in restjesrecepten of in te vriezen kan je er later nog van genieten. 

Door voedsel te verspillen gooien we ook ons geld in de vuilnisbak. Red restjes en bespaar zo'n 200 euro per jaar.
Bekijk nu de restjestips!

 

Restjesrecepten

Wist je dat je chips kan maken van aardappelschillen? Of pesto van wortelloof? Probeer het allemaal uit via deze lekkere recepten!

 

Voedsel correct bewaren

Horen bonen en courgettes nu in de koelkast of in de berging? En waarom zijn tomaten eenzaten en leg je ze niet naast andere soorten? 

30 dagen voedselwinst

Benieuwd hoeveel voedsel jij of je gezin weggooit? En wat je er aan kan doen? Via 30 dagen voedselwinst hou je bij hoeveel voedsel je dagelijks weggooit. Wedden dat je na dertig dagen meer voedsel zal redden?

 Ga de uitdaging aan! 

Restjes Rekenen

Hoeveel voedsel verspillen we ongeveer per jaar?
Waarom verspillen we?

Hier kan je terecht voor cijfers en weetjes omtrent voedselverspilling bij consumenten en in de Voedselketen.

De MMeetweek

Tijdens de Europese Week voor Minder Voedselverspilling in november organiseren we de Meetjeslandse Meetweek! We dagen inwoners, scholen, bedrijven, restaurants, … uit om hun verspilling te meten en aan te pakken.
Meer info volgt binnenkort!