Laden Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

september 2018

Restjes rapen in het najaar

1 september 2018, 00:00 - 1 januari 2019, 00:00
Meetjesland

Zo’n 3 tot 10% van het voedsel blijft achter op het veld: o.a. door te lage prijzen, een wisselende vraag van supermarkten en cosmetische standaarden. Daarom gaan we restjes rapen op het veld! Je kan het voedsel meenemen tegen een kleine vergoeding, of we doneren het aan een voedselbank.

Meer weten »

oktober 2018

Restjesreceptie Maldegem

6 oktober 2018, 14:30 - 18:00
Maldegem

Tijdens een Restjesreceptie organiseren we een restjesruil (ruil je eigen overschotjes voor ander lekkers) en een kooksessie rond voedselverspilling - met lekkere restjeshapjes als afsluiter! Je leert tijdens de kooksessie 'Red de restjes' overschotjes omtoveren tot creatieve gerechten.

Meer weten »

december 2018

Improvisatiekoken Kaprijke

1 december 2018, 14:30 - 17:30
Kaprijke

Tijdens een Restjesreceptie organiseren we een restjesruil (ruil je eigen overschotjes voor ander lekkers) en een kooksessie rond voedselverspilling - met lekkere restjeshapjes als afsluiter! Je leert tijdens de kooksessie 'Lang leve de oogst' verschillende technieken om je groenten en fruit langer te bewaren.

Meer weten »

maart 2019

Meetjesland deelt en feest

30 maart, 12:00 - 18:30

Op 30 maart organiseren Natuurpunt en Partners Meetjesland samen met Autodelen.net een deelfeest in Aalter.

O.a. een workshop 'koken met restjes' zal deel uitmaken van het programma! Meer info volgt binnenkort op de website . Je kan je nu al aanmelden via het facebook-evenement!

Meer weten »

juni 2019

De restjesredders trakteren in de eco-tuin in Lievegem (Waarschoot)

2 juni, 10:00 - 17:00
Lievegem

Tijdens de eco tuindagen van Velt kun je op zondag 2 juni ook prachtige tuinen bezoeken in het Meetjesland. Bij één van deze tuinen worden er hapjes gepresenteerd met wilde planten uit de tuin, restjes en 'onverkoopbaar' voedsel. Waar? Waarschoot (Lievegem): De Oude Brouwerij (Weststraat 37) Bezoek deze oude, wat verwilderde parktuin. (moestuin, siertuin, fruit) – proef van onze zelf gemaakte vruchtenwijn – proef van enkele hapjes en leer hoe je met voedselresten toch nog iets lekkers kan maken Meer info vind…

Meer weten »

september 2019

Werk je op een school in het Meetjesland? Nodig de Restjesredder uit!

1 september, 08:00
Meetjesland

Om leerlingen van de 3e graad SO bewust te maken van gezonde & duurzame voeding én de voedselverspilling op school aan te pakken, organiseert de Restjesredder de 'GoodFood Challenge' en een Restjesmeting. Interesse? Schrijf je school nu in!

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen