Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Improvisatiekoken Kaprijke

1 december 2018, 14:30 - 17:30

Workshop improvisatiekoken met seizoensgroenten en restjes

Trek je koelkast open en kijk eens hoeveel etenswaren er liggen te wachten op verwerking! Tijdens deze workshop leer je koken met wat je in huis hebt. Breng je restjes mee en samen maken we er iets lekkers van. Dat kan ook beleg, brood of conserven zijn.

Creëren door te combineren

In de improvisatiekeuken is niet het recept maar zijn de ingrediënten die voorhanden zijn ons uitgangspunt. Tijdens deze kookworkshop nemen we een duik in de keukenpraktijk en in de wereld van de smaak. Door gebruik te maken van een aantal handige combinatietechnieken leren we met seizoensgroenten, een greep uit onze voorraadkast en een aantal smaakmakers een ecologisch, gezond, volwaardig, mooi en vooral lekker bordje samen te stellen. Op die manier leren we flexibel en zelfredzaam koken en krijgt voedselverspilling geen kans meer. De kwaliteiten van elk ingrediënt wordt ten volle benut.

Proeven van onze eigen creaties

We sluiten de namiddag af bij het proeven van onze eigen creaties. Je gaat bovendien naar huis met praktische tips en ideeën om minder te verspillen.

Deze workshop is niet alleen heel leerrijk maar ook verrassend. De manier waarop je een menu samenstelt zal nooit meer dezelfde zijn!

Praktisch:

Datum: zaterdag 1 december, 14u30-17u30

Begeleiding: Nathalie Decoene

Locatie: het SOCK (Sport Ontspanning Cultuur Kaprijke), Molenstraat 28, 9970 Kaprijke

Inschrijven kan tot 26/11 via deze link. Max. 15 deelnemers.

Deelname: 20 euro, incl. materiaal voor de workshop, drankje, ingrediënten, tips en gadgets rond voedselverspilling. Je inschrijving is definitief zodra je betaald hebt op rekeningnummer BE96 8902 0402 7205 van Natuurpunt en Partners Meetjesland, met als mededeling ‘improvisatiekoken Kaprijke + naam’.

 

Deze activiteit wordt georganiseerd door Natuurpunt Eeklo-Kaprijke-Evergem, Velt Meetjesland en Natuurpunt en Partners Meetjesland (Restjesredders Meetjesland).

Gegevens

Datum:
1 december 2018
Tijd:
14:30 - 17:30

Locatie

Kaprijke