Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Restjes rapen in het najaar

1 september 2018, 00:00 - 1 januari 2019, 00:00

Restjes rapen?

Zo’n 3 tot 10% van het voedsel blijft achter op het veld: o.a. door te lage prijzen, een wisselende vraag van supermarkten en cosmetische standaarden. Daarom gaan we restjes rapen (ook wel ‘gleaning’ of ‘aren lezen’ genoemd) op het veld!

Restjes rapen is een leuke buitenactiviteit waarbij je een unieke inkijk krijgt in de activiteit op het platteland. Je redt bovendien voedsel van de verspilling! Dat geeft een enorme voldoening. Je kan het voedsel meenemen tegen een kleine vergoeding, of we doneren het aan een voedselbank.

Gewoonlijk duurt de activiteit tussen 1 en 5 uur.

Wanneer?

Het oogstseizoen starte in juni! Zodra er een activiteit vastligt, houden we je op de hoogte via onze agenda en de Facebookpagina ‘Gleaning Network Belgium‘. Ontvang je graag een mailtje? Stuur je contactgegevens naar ons door.

Hoe geraak je ter plaatse?

Restjes rapen doe je meestal op het platteland. Openbaar vervoer is daar minder beschikbaar. We organiseren carpooling, zo geraak je er zeker en vast. We vragen je om via mail of tel door te geven waar (station, bushalte) & wanneer je kan worden opgepikt. Stuur ook je contactgegevens mee in het geval er iets misloopt. Heb je zelf een auto ter beschikking en een rijbewijs? Geef zeker een seintje aan de organisatoren!

Heb je iets nodig?
  • draag warme kleren, je zal immers de hele dag buiten zijn
  • draag goede schoenen, want het veld kan modderig zijn
  • goede handschoenen of gereedschap zijn ook nodig. Gewoonlijk worden deze door ons voorzien, maar zo niet houden we je op de hoogte!

Klik hier voor meer info.

Tot op het veld! We kijken er alvast naar uit om samen met jullie restjes te redden!

Gegevens

Begin:
1 september 2018, 00:00
Einde:
1 januari 2019, 00:00

Locatie

Meetjesland